fredag 19 augusti 2011

Grupperna klara inför EM!

Grupperna är klara inför EM i Spaninen om ca 2 veckor, för närvarande är det 3 lag som går upp till "övre
halvan" men jag har hört rykten om att det kan bli 4!

Om man tittar på grupperna så tror jag A var en lite bättre grupp att hamna i än B, fast det är väldigt marginellt. Tror vi får det riktigt tungt mot Holland, Italien och Schwiez. Men jag tror fortfarande att vi kan ta en vinst mot alla lag om vi spelar bra! Portugal, Irland och Belgien har vi alla vunnit mot förut men när det är EM så är det alltid tuffa matcher eftersom alla lag är grymt taggade och vill vinna.


Sverige hamnade med:
Italien:
Ett riktigt bra lag med en av världens bästa skyttar Luca Bellini. Lyckas vi hålla en bra box och få stopp på hans skott har vi en god chans att ta Itailien.
 Lite bilder från Youtube på Luca.

Holland:
Aggresivt och ett av världens mest fysiska lag, har nyligen gjort ett generationsbyte och tappat några av sina starka spelare som gått i "pension". Dock klarat sitt generationsbyte bra och har många hungriga yngre spelare som klivit fram. De har dock kvar en av sina starkaste spelare "JD" som styr spelet och är en trygghet för de yngre spelarna. Skulle säga att det blir en av de tyngsta matcherna vi kommer få i gruppspelet!
JD från Holland

Schweiz:
Schwiez är ett ungt lag som gjorde ett grymt bra VM förra året och tog sig till semifinal. Schwiez har precis som Sverige inte så många klubbar på högsta nivån men eftersom några av deras spelare tävlar i den tyska ligan så håller deras landslag en hög nivå! Deras kapten och en av deras mindre spelare har en förmåga att prata lite för mycket och vara lättretad vilket inte uppsakttas av dommaren.



Portugal:
Portugal har ett relativt bra lag men har tidigare saknat det lilla extra för att ta sig vidare, har i detta tillfälle rätt dålig koll på deras lag så ska bli spännande att möta dem!

Irland:
Irland är ett väldigt ojämt lag i meningen att ibland spelar de grymt bra och ibland så spelar de kasst. De har en spelare som kallas "stretch" han har ett mycket lurigt skott, han är dock inte särskilt fysisk av sig så plockar man ut honom så har man en stor fördel.

"Stretch" från Irland
Belgien:
De har spelat länge med varandra men verkar inte få ut särsklit mycket av det, de har inte gått framåt särsklit mycket på senare tid. De har dock en spelare som spelar i holländska ligan. 

Andra gruppen:
Tyskland
England
Frankrike
Dannmark
Polen
Spanien
Ungern?

Intressant att även Ungern nu ska spela, har aldrig själv mött dem men jag vet att de har många duktiga racing paddlare. Ska bli intressant att se hur bra deras Kanotpolo lag är! Ungern strukna och ersatta av Ryssland.

Här finns Dam, Dam U21, Herr U21

2 kommentarer:

  1. Blir spännande att följa!

    Jättekul att få ta del av denna info - bra jobbat!

    //Gurra

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar sidan Gurra, hade tänkt försöka uppdatera under EM beroende på om Wlan finns tillgängligt! :)

    //Björn

    SvaraRadera