måndag 15 augusti 2011

Sverigelägret 2011

Nu är Sverigelägret 2011 färdigt för iår, med nästan 50 stycken kanotister på plats samt headcoach Duncan Cochrane från Australien som årets headcoach! Så blev det en lyckad vecka och ett väl genomfört läger. Det var intressant att få regelgenomgång med Duncan, ICFs dommar ansvarige och han kunde verkligen gå ner på detaljer och hur han resonerat under framtagande av regler. Duncan är även tillverkare av Vampire i Australien, så han gav en bra genomgång i hur man lagar kanoter samt håller efter kanoterna så de håller längre. Han tog även och berättade om Australiensiska landslaget där det kan kosta mellan 50 000 - 80 000 kr per spelare för en VM sattsning (Ej räknat egen utrustning som båt, paddell m.m.), vilket är en sjukt stor ekonomisk sattsning om man jämnför med de Svenska landslagets egenavgifter.

Som vanligt innehöll programmet Skott, Försvar, Anfall, Målvaktsträning, Matcher m.m. Men även trevliga inlägg som grillning och brännboll.

Min känsla var att Duncan försökte föremedla en filosofi att alltid göra övningarna utmanande och roliga,i många fall lyckades han riktigt bra! Medans Försvar och Anfalls passen blev tyvär välldigt liknande och inte särsklit utmanande, det han gjorde bra var att han var snabb på säga till om en spelare gjorde fel och man kunde rätta till det till nästa situation! Matchpassen var jämna och hårda pass där han lyckades bra med att få in det vi övat på under dagen. Det var hög kvalitè med tanke på att Svenska Landslaget var på plats!

Jag tyckte att ibland var vi lite dåligt fördelade i grupperna vilket gjorde att vi kunde bli lite för många och spelade vi matcher kunde det bli mycket väntetid, det beror dock på att man själv väljer nivå och då blev det välldigt många i grupp A och B. Jag tycker även att teorin var lite ostrukturerad, jag tror dock det berodde på att han ville mer ha frågor att diskutera runt än slaviskt följa powerpoint efter powerpoint. Det jag hörde av pass B och C så gick han igenom grunderna välldigt bra och kunde lära de mindre erfara spelarna en hel del.

Men i det hela så var det en välldigt lyckad tillställning där vi hade riktigt trevligt och grymt roligt även fast vädret gjorde det svårt för oss!

+ Nya utmanande övningar
+ Intressant båtlagning lektion
+ Landslaget på plats = bra motstånd och mycket kunskap
+ Nästan 50 aktiva på plats!
+ Bra med flera mål mat och massa mjölk
+ Duncan

- Vädret
- I vissa fall ostrukturerad teori

Jag skulle ranka veckan med 8/10 som ett mycket bra läger både för elitkanotister till nybörjare!
Ser verkligen fram emot nästa år och väntar med spänning på vem nästa års headcoach blir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar