lördag 25 augusti 2012

Snart VM!

Snart är det dags, det vi tränat hundratals timmar för. Vi har åkt på tre träningsläger i Mallorca spelat tre Europacuper i St Omer, Mechelen och i Nyköping. Vi har även haft en del fokus helger. Vi började med 14 i truppen som skulle tas ut och det blev nio som får äran att tävla för Sverige.

Jag ska försöka ge er en bild på var vi ligger nu när vi snart beger oss mot Poznan för VM 2012. Våran trupp börjar nu ha ett antal år i erfarenhet och vi har även en bra bredd att välja ut spelarna ifrån. I truppen har vi bra fart, bra skytte och stark backkjedja!

De uttagna är:
Mats Lindmark
Karl Persson
Marko Lassheikki
Anton Höglund
Erik Malmborg
Patrik Gart
Tim Wessels
Björn Andersson
David Rosendahl
Coach Jimmy Mehlstrand

Vi kommer åka ner till Poznan på Fredag och spela lite matcher mot Nya Zeeland och Australien för att komma upp i fart! Jag tror att det var tur att det var SM för bara några veckor sen så de flesta spelarna är uppe i bra tempo. Efter att ha tittat noga på landslags spelarna under SM helgen så såg det väldigt lovande ut!

I vår grupp under VM är:
Tyskland:
Har under flera år tagit en andra plats under de stora mästerskapen. Tung stark box, snabba med paddlarna och en riktigt duktig målvakt. Tyskland har ett brett skytte och brukar skjuta powershots över backarna.

Holland:
Holland har nyligen haft ett generationsskifte men de har lyckats bra att hålla kvar kvalitèn i laget. De är snabba och lägger riktigt mycket tryck in i boxen. Holland har även de bra skyttar.

Portugal:
Portugal vet man aldrig med vilket lag de kommer ställa upp, vi vet inte mycket om dem och vi brukar spela jämt med dem i tidigare tillfällen. Har några snabba spelare och vissa skjuter bra.

Japan:
Ingen aning om vad Japan ställer upp med för lag eller hur bra de är. Kommer bli spännande att se.

Taipei:
Senast jag spelade mot Taipei var 2008, det var en jämn match men vi förlorade.

Målet i första gruppen är att komma topp tre, vilket inte är omöjligt med vårat lag men det är VM så alla vill vinna så det kan gå hur som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar